BALIKESİR / BANDIRMA - 15 Temmuz Şehit Ramazan Konuş İmam Hatip Ortaokulu

15 Temmuz Şehidi Ramazan KONUŞ Kimdir?

08-03-2018

Yrd. Doç. Dr. Vet. Hekimi

RAMAZAN KONUŞ

(4 Mayıs 1967, Niğde/Bor-15 Temmuz 2016 Ankara)

HAYATI

4 Mayıs 1967 de Niğde'nin bor İlçesinde doğdu. İlköğrenimini Bor Zafer İlkokulunda bitirdi. Orta ve Lise tahsilini Bor İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Üniversiteyi Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde okudu . Yüksek Lisansını ve Doktorasını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde yaptı. Yrd.Doç.Ünvanı ile Niğde Üniversitesi Bor Meslek Yüksek Okuluna gitti. 2003 Yılında kurum değiştirerek Tarım bakanlığına geçti ve Bandırma ya yerleşti. En büyük ideali olan Akademisyenliğe kendi Akademisini kurarak çalışmalarına Veteriner Akademisinde devam ederken 15 Temmuz 2016 gecesi eşi Hacer Hanım ve kerimesi Rumeyza ile birlikte kanlı feto darbe girişimini haber alır almaz hiç düşünmeden tatilde bulundukları Ankara da Kızılay Meydanına yürüdüler. Geri dönmeyi düşünmeden çıktıkları bu yürüyüşün sonunda Ramazan Konuş Genel Kurmay Başkanlığı önünde Şahadet mertebesine erişti. Eşi Hacer Hanım ve kerimesi Rumeyza da orada yaralanarak Gazilik Makamına erişti.

Yayın: 08.03.2018 - Güncelleme: 12.12.2020 21:59 - Görüntülenme: 1126